MENÜ

Ez az oldal elsősorban asztrológiai fényszögekkel foglalkozik, de más asztrológiai témákat is tárgyal.
Nézd meg a másik oldalam is.
http://asztrologia.freewb.hu/

Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll.
Az oldalon található fényképek már nem nagyíthatók egyetlen kattintással olvasható méretűre, ezért ha érdekelnek, úgy tudod elolvasni őket,  ha lemented őket a gépedre, és kinagyítod azokat.
 

OPPOZÍCIÓK:

NAP OPPOZÍCIÓK

Nap-Hold oppozíció, szembenállás

Ez az oppozíció rendszerint konfliktust mutat a tudatos akarat és a tudattalan motivációk között. Gyakran mutatkoznak nehézségek a másik nemmel való kapcsolatban is. Egészen egyszerűen problémák lépnek fel a kapcsolatokban. Ezek a konfliktusok gyakran okoznak egészségügyi zavarokat, mert mind a Nap mind a Hold erősen befolyásolják a vitalitást. Nyugtalanság, idegesség, pszichoszomatikus megbetegedések. Belső egyensúlytalanság, és az energiapotenciál erős ingadozásoknak alávetett. A gyermekkori rossz tapasztalatok miatt a szülőként való helytállás is zavart szenvedhet. Meg kell a tanulni megszabadulni a múlttól, mert a múlt akadályozza a fejlődést, és korlátozza az önkifejezést. ( A Nap Hold szembenállás az a Telihold. Erről olvshatsz bővebben a másik weboldalamom a "születés előtti állapotoknál. A másik weboldal címe a fejlécen)

Nap Mars oppozíció

Nap Jupiter oppozíció

Nap-Szaturnusz oppozíció:

Ez az oppozíció néha képes korlátozni az önkifejezést. Rossz periódusokban az egyén hidegnek tűnik, ami ilyenkor nem jó hatással van az emberi kapcsolatokra.Nagyon nehéz családi kötelességek jelentkezhetnek az életben, nagy terheket kell viselnie.Önbizalma olykor meginoghat. Néha a közvetlen környezete akadályozza önmegvalósítását.Sok akadályt kell legyőznie. A gyerekek nagy terhet rónak rá. Előfordulhat olyan helyzet, amikor úgy érzi, csődöt mond velük kapcsolatban. Előfordulhatnak tartósan boldogtalan időszakok, amikor túl sok teher nehezedik rájuk.Vigyáznia kell a fogaira.A humor és az optimizmus sosem jön rosszkor.

A Szaturnusz elv negatív megnyilvánulása a félelem. Ezért a Szaturnusz nehéz fényszögei többnyire azt jelzik, hogy félünk valamitől. Minden alkalommal, amikor valóba farkasszemet nézünk egy félelmünkkel, és teljes mértékben hajlandók vagyunk megtenni az életünk adott dimenziójának átalakításához szükséges lépéseket, félelmünk fenyegető és sötét természete szertefoszlik.

Szaturnusz szembenállás esetén félünk megmutatni valódi arcunk legalapvetőbb vonásait, a kritikától, tévedéstől, vagy a hibázástól rettegésünk az új dolgok kipróbálásától való félelemhez vezet. Öntudatunkat és önmagunkról alkotott képünket új formába kell öntenünk, és megszilárdítanunk, sokkal inkább jelenbeli képességeink, eredményeink és erősségeink fényében, mint múltbeli hibáinkra, botlásainkra vagy korlátainkra (azaz karmikus örökségre) hivatkozva.  Meg kell tanulnunk bátran felelősséget vállalni önmagunkért, és kockázatot vállalni önkifejezésünk és életmódunk terén, hogy valóban felismerjük, mire vagyunk képesek. A félelem másokra vetítése a szembenállás aspektusának jellegzetessége.

 Nap oppozíció Uránusz:

A szülött gyakran rohan fejjel a falnak. Kitart a függetlensége mellett, és túl érzékeny. Nem csoda, ha nehezen jön ki a barátokkal és az ismerősökkel. Ha megváltozatja álláspontját, sokszor hirtelen teszi ezt, és nem feltétlenül észérvek alapján.

Sokszor ideges és feszült, ezért a környezete sokszor nem szereti. Sokszor mutatja magát konvecionálisnak, csakhogy a vitákat elkerülje. Nehéz bánni vele, mert viselkedése villámcsapásszerűen változik, excentrikus nézetei vannak, és az egyszer magáévá tett álláspontot nehezen adja fel. Sokszor különlegesen tehetségesnek érzi magát. Valóban különleges képességei vannak, de ezeket nem mindig ésszerűen használja, és messze nem olyan tehetséges, mint hiszi magáról.

Türelmetlensége és az, hogy nem kitartó, sokszor megakadályozza, hogy munkálkodása következetes legyen, és így elképzeléseit nem mindig tudja megvalósítani.

Nap oppozíció Neptunusz

Robert Powell Krisztus kutatása szerint például a születés-halál eseményekhez többször is kapcsolódik a Nap és a Neptunusz szembenállása (Lázár feltámasztása, Salamoni Jézus halála, Szűz Mária születése).

 Nap oppozíció Plútó

Ez az oppozíció túltengő akaratosságra utal. Az egyéni akarat túlzott érvényesítésének a veszélye fenyeget. Másokra bármit rákényszeríteni, mások számára előírni, mit kell tenniük. Nagyon impulzív lehetsz, főleg amikor világjobbító törekvésekről van szó. Ha mások nem értenek egyet veled, heves összetűzésekre kerülhet sor. De ez az aspektus gondoskodhat arról is, hogy mindig képes légy magad megújítani, és sokkal sikeresebb és harmonikusabb életet kezdeni. A direkt és erőteljes mód, ahogy képes vagy megnyilvánulni, másokat sokkolhat olykor, vagy felingerli őket, és ez esetben nem tudod őket megnyerni magadnak, vagy az ügyednek, nem kapod meg a támogatásukat. Szerelemi kapcsolataidban is előfordulhat erőszakos viselkedés. Mindezeken felül, kerüld a tüntetéseket és az egyéb tömeges megmozdulásokat, ahol az események átcsaphatnak erőszakosba, mert veszélyes lehet rád nézve. Nagyon veszélyes. A másik oldalról, szintén igen sok sikeres ember horoszkópjában láttam már Nap-Plútó oppozíciót.Ha ugyanis az erőszakosság helyett erőként tudja valaki megélni ezt, akkor a Plútó akkora plusz erőt ad, mintha rakétán ülne valaki, aki tolja felfelé, eszelős sebességgel és eredményességgel.

 

 

 

HOLD OPPOZÍCIÓK

Hold Merkúr oppozíció

Hold-Vénusz oppozíció

Nagyfokú érzékenység, túlérzékenység, és gyakori az az érzés, hogy nem szeretik. Ebből aztán otthoni és anyagi problémák keletkeznek. Hajlam a luxusra, túlzott kényelemszeretet, pazarlás. Ennek az aspektusnak van egy dupla negatív aspektusa: szexuális kicsapongás, és rossz étkezési szokások. Túl sok édesség, túl sok szénhidrát. Családi konfliktusok, nehéz családi helyzetek, anyós konfliktusok. Ha a szülött túlságosan a világi törekvéseire összpontosítja erejét, akkor az otthoni élet materiális kényelmére kevés figyelem marad.

 Hold-Mars oppozíció

Az érzések állhatatlanok. A szülött olykor a legkisebb, legapróbb bosszantó körülmény miatt is képes teljesen elveszíteni az önuralmát, és ezt mindenki megszenvedi a környezetében. Az ilyen oppozícióval rendelkező férfiak sértő módon viselkedhetnek a nőkkel. Ilyen aspektussal rendelkező nőknél pedig hiányozhat a szelídség. Az alkohol kifejezettem veszélyezteti azt, aki ilyen aspektussal születik. És alkoholos befolyásoltság alatt felerősödik a veszekedési hajlam. Az önuralom és a vidámság ebben az esetben megszerzendő tulajdonság, nagyon megszerzendő tulajdonság, mert az egyén hajlamos az elhamarkodott cselekvésre. Túlságosan impulzív. Arra is hajlamos, hogy túl sok pénzt adjon ki, és ilyenkor gyorsan beáll a csőd. A mások pénzével való rossz bánásmód, gondatlanság, nemtörődömség sok bosszúságot okoz, veszekedéseket,v itákat, vagy még súlyosabb helyzeteket idéz elő. Kofliktusok a szülőkkel, különösen az anyával. Ez később visszhangzik a saját családban is. Az egyén utálja a rutinszerű dolgokat, és emiatt gyakran nehezére esik a napi kötelességek , a napi munka elvégzése. Kötelességeinek teljesítével mindig hátrányban van. Olyan erős az új élmények utáni vágy, hogy az egyén sokszor bonyolódik nemkívánatos kapcsolatokba, kicsapongásokba, erőszakos eseményekbe, vagy valami még rosszabba. Az egyén háborús események vagy más erőszakos események miatt elveszíthetik hozzátartozójukat. Jól teszi ha biztosítja otthonát tűz ellen. Nagyon szélsőséges esetben kriminális tendenciákkal kell számolni, Hazugság, bűncselekmények.

Hold-Jupiter oppozíció

Ennél az oppozíciónál fennáll a veszély, hogy az embert a saját jóakarata győzi le. Miközben másokkal jót teszel, minden kritikát és a kritikára való képességet nélkülözhetsz. Az emberekkel való kapcsolataid bonyolultak lehetnek, mert mások háta mögött cselekedhetsz, vagy többet ígérsz, mint amennyit képes vagy megtartani. Lustaságot és túlzott kényelemszeretet is jelenhet. A túlzott evési kényszer gyomorpanaszokhoz vagy túlsúlyhoz, vagy mindkettőhöz vezethetnek. Hajlamos lehetsz a fegyelmezetlenségre, a pazarlásra, a rendetlenségre. A túlfeszített belső gyakran okoz problémákat a családi kapcsolatokban is (Hold, anya!). Szellemi, vallási kérdésekben sem mindig van egyetértés. Lehetnek olyan családi problémák is, amelyekkel nem szívesen nézel szembe.

Ennek az oppozíciónak az eredményeképp sajnos leggyakrabban saját magadnak lehetsz az ellensége, megkövesedett módon ragaszkodhatsz a múlthoz, régi idejétmúlt magatartásformákhoz, rossz szokásokhoz, amelyek  számodra biztonságot jelentenek.

Hold-Szaturnusz oppozíció

Azok az emberek akiknek horoszkópjában szembenáll a Hold és a Szaturnusz, hajlamosak a depresszióra, és egy bizonyos stagnálásra, helybenjárásra, mert olyan családi kapcsolatokban vergődnek, amelyek semmi jót nem hoznak az életükbe. Sokszor a szülők a hibásak, mert korai gyerekkorban sok merevséget nevelnek bele. Ezekből az embereknek a kapcsolataiból hiányzik az optimizmus és a mozgékonyság. A velük kapcsolatban álló emberek sokszor unalmasnak és kellemetlennek tartják az egyént, mert mereven és formálisan viselkedik. Az egyén arra is hajlamos, hogy azonnal mérlegre tegye emberi kapcsolatait, és korábbi csalódásaival és rossz tapasztalataival összehasonlítsa azokat.  Ez megakadályozza őket abban, hogy jó társasági életük legyen, mert elfogultak és nem természetesen viselkednek. Sokszor azért nem tudják megvalósítani önmagukat, azért nem tudnak kibontakozni, mert a képzelt vagy valós szülői vagy családi viszonyaik nagyon korlátozzák őket. Komoly anyagi nehézségekkel kell sokszor szembenézniük. Nagyon nehéz neki barátságokat kötnie, és ha néha sikerül is, a család többnyire nem ért egyet ezekkel a kapcsolatokkal. Fantáziájuk valószínűleg nem túl gazdag, vagy komplexusokban szenvednek. Mivel érzéseikben hidegek és részvétlenek, nehezen találnak tartalmas emberi kapcsolatra. Nagyon gyakori hogy az otthoni és a munkahelyi kötelezettségeik ellentmondásba kerülnek. A munkaadói vagy a felettesei gyakran a szüleire emlékeztetik tudattalanul, és emaiatt nem nagyon jön ki velük. 

 

Uránusz-Hold oppozíció, szembenállás

Önfejűség és labilitás az érzelmekben. A gyakori hangulatváltozásaid nehezen viseli a környezeted. A megbízhatatlanság és a kiszámíthatatlanság eltávolíthat a barátoktól és a családtól. Idegesség, gyakori feszültség, izgatottság jellemezhet. Sok tiszavirág életű kapcsolat lehetséges. Barátságokban is. Instabil családi élet gyakori az ilyen szembenállással. Gyakori otthon váltás is lehetséges. A szokatlan élmények hajszolása közben tönkremehetnek a kapcsolataid, mert a szokatlan életstílusod túl sok energiát emészt fel, és az úgymond hagyományos kötelességek megszenvedik ezt, és kevesebb idő jut rájuk. Ha anya leszel, elképzelhető hogy fárasztani fog a gyerekkel kapcsolatos napi rutin. Egy szónak is száz a vége, mindenféle rutinmunka, rutinélet, megszokott és általános élet hamar unalmassá válik számodra. A férfiak emiatt megbízhatatlan partnernek tarthatnak. Óvatosan kell közelítened minden okkultnak nevezhető dolog felé, mert a káosz könnyen beszippanthat. A jó oldala ennek a szembenállásnak, egy bizonyos zsenialitás, az Uránusz intuitív bevillanásai a lélekbe, váratlan és hirtelen jött megérzések, megértések, és jó zenei érzék, hallás.

Hold oppozíció Neptunusz

Ez az oppozícó arra hajlamosítja az embert, hogy emocionális zűrzavarát az egész világra kivetítse. Mivel ebben az esetben tudattalan folyamatok játsszák a főszerepet, az egyén sokszor nem tudja, hogy a probléma forrása saját magában, vagy a másikban található-e? A szülött borzasztóan befolyásolható, felveszi környezete hangulatát. Az alkohol vagy a drogok könnyen szenvedélyé válhatnak. Tartózkodnia kell a kétséges üzletektől és anyagi kalandoktól. Asztrális vagy paranormális jelenségek is veszélyeztethetik.

Az otthoni körülmények is rendetlenek, zűrzavarosak lehetnek, aminek oka lehet a túlzott kényelmesség,felelőtlenség, vagy valamilyen múltbeli esemény, amely pszichésen hatással van a jelenre. Más emberek becsaphatják, játszhatnak az érzelmeivel. Sajnos gyakoriak a pszichés megbetegedések, és túlfeszített érzelmi állapotok. Gyenge személyiségeken parazitaként lóghatnak mások, akik élősködnek rajtuk. 

Hold-Plútó oppozíció

Hajlamos lehetsz kommandírozni a családot és a barátokat, és reformokat vezetsz be. A belső érzelmi élet néha olyan vehemensen nyilatkozik meg, hogy ez másokban félelmet, aggodalmat ébreszt. Örökösödési viták várhatók. Közös pénzek elherdálása. Családi viták, makacsság, önfejűség. A szerelmi életben agresszivitás, vagy túlzott józanság.

 

 

MERKÚR OPPOZÍCIÓK:

Merkúr oppozíció Mars

 

Merkúr-Jupiter oppozíció

Az egyén sok esetben többet ígér, mint amit képes betartani., és ez bizony nehéz helyzetekbe hozza. Nagy szavak, kevesebb tett. Szétszórtság, álmodozás. Tanulási feladat: Gondolkodásban, tervezésben, és a másokkal való megállapodásokban, egyezségekben, ígéretekben alaposnak, összeszedettnek, körültekintőnek, megbízhatónak lenni, és a részleteknek is figyelmet szentelni. Ha képes erre, akkor embertársaiban bizalmat és elismerést kelt, és sikeres lesz. Vallási kérdésekben problémák várhatók, mert vagy agnosztikus lehet, vagy vakbuzgó hívő, aki  logikátlan, ostoba vallási elképzelések foglya. Kezességet ha lehet ne vállaljon, és ne vegyen részt lehetőség szerint jelzálog ügyletekben sem, mert megbízhatatlan, és problémás lehet. Sok esetben nyakig merül a szülött az ezoterizmusba, filozófiába, irodalomba, tudományokba, de ez általában csak ostoba szenvedély, gyakorlati megvalósulás és haszon nélkül. Világi kötelességeit, amelyeket az élet támaszt vele szembenn, sokszor elhanyagolja ilyen irányú tevékenységei miatt. Intellektuális hiúsága szintén nem elhanyagolható. Könnyen összezavarható, nem képes álláspontját alátámasztani, és ha nyomás, kereszttűz alá kerül, a stressz hatására emlékezete cserben hagyja. Bizalmas információ nincs nála jó helyen. Nem tartja meg őket magának, sokszor a legrosszabb pillanatban árulja el őket.

Merkúr oppozíció Szaturnusz

Szomorú beállítottság. Elutasító tartás más emberekkel szemben.Nagyon sérült horoszkóp esetén akár erős hátsó szándékok és intrikák. Pesszimizmusra való hajlam, sok mindenben csak az árnyékot képes látni az egyén. Ez sokszor megakadályozhatja a jó esélyek kihasználásában. Morgolódó és kritikai természete miatt kevés barátja van. Erős becsvágy, erős vágy az elismerés után, de az oda vezető úton túl sok az akadály. Intellektuális féltékenysége miatt sok az ellenérzés a környezetében. Kommunikációs nehézségek, túlságosan konzervatív gondolkodás, és merev álláspont a szakmai pályafutásban és a nyilvánossággal kapcsolatban. A jó hírnevét érő támadások gyakoriak ilyen aspektusok esetén. A legrosszabb esetben extrém önfejűség, magának valóság, befolyásolhatatlanság jellemezheti. Neurotikus, idegrendszeri panaszok, és légzőszervi megbetegedések. A dohányzás nagyon káros a számára.

Merkúr oppozíció Uránusz

Excentrikus nézetek. Inkonzekvens gondolkodás, ragaszkodás a saját ideálokhoz. Véleményétől senki el nem térítheti, de ő a saját véleményét naponta többször is képes megváltoztatni. Kifejezésmódja otromba, idétlen, ostoba, hacsak a horoszkóp többi része nem ellensúlyozza ezt valahogyan. Arogáns, beképzelt, sokszor tartja magát zseninek, vagy valamiféle szellemi óriásnak, mialatt mások őt többnyire elméleti embernek zavaros különcnek tartják. Embertársainak képes olyannyira az idegeire menni, hogy emiatt kevés a barátja. Csoportos ténykedéseiben is nagy nehézségekkel küzd emiatt, mert hajlamos rá, hogy rájuk erőltesse saját nézeteit, de mások álláspontját ő viszont nem nagyon fogadja el. Következtetései gyakran elhamarkodottak, ítéleteit túl gyorsan hozza. Ha a ráadásul még a Szaturnusz is rosszul aspektált, akkor gyakori a túlzott idegessség, feszült állapotok. Nagy nehézséget okoz neki hogy tartósan egy célra koncentráljon, és ha az nem stimulálja eléggé, akkor hamar megunja. Amikor nekikezd valaminek, akkor óriásiak a célok és a vágyak, de ha a Szaturnusz nem segít, akkor ezek a célok sosem teljesülnek, csak légvárépítés folyik. Emiatt aztán az egyénnek nagyon rossz a híre, megbízhatatlannak tartják. Ha valaki képes legyőzni ennek az oppozíciónak az ártalmas hatásait, hihetetlenül gyorsan gondolkodni és dönteni tudó emberrel állunk szemben, aki villámgyorsan képes bizonyos helyzeteket, szituációkat átlátni.

Merkúr Plútó oppozíció

Ez az oppozíció nagy mentális feszültséget eredményezhet, lehetséges a titkos és veszélyes információkkal való foglalkozás. Kutatóknak, akik titkos projekteken dolgoznak, gyakran van ilyen szembenállásuk. Gyakran kaphatsz bizalmas információkat. Extrém esetekben krimibe illő helyzetekbe kerülhetsz, kémhistóriákba, maffiafilmekbe illő, nyomozó munkához hasonló események miatt kerülhetsz nehéz helyzetbe. Bizonyos körülmények között akár meg is halhatsz. Néha az ilyen emberek durvák, gorombák, vagy mások viselkednek így velük. Részt vehetsz természettudományos kutatásban. Túlzottan kíváncsi is lehetsz, aminek sok bosszúság, rossz személyes kapcsolatok lehetnek a következményei.

 VÉNUSZ OPPOZÍCIÓK:

Vénusz Mars oppozíció

A Mars Vénusz oppozíció nehézségeket okozhat a kapcsolatokban, elsősorban érzelmi, emocionális nehézségeket, a szexualitással összefüggésben. Túlzott érzékenység, és elsősorban a másik fél barátságtalan viselkedése gyorsan elviselhetetlen,megbetegítő kötelékké válhat. Áldozat és elkövető is lehetsz szerelmi játszmákban. A saját vágyaid kielégítése érdekében pasimód is viselekedhetsz. Milyen az?Nem érdekelnek a másik fél érzelmei, egyszerűen használsz egy férfit, és ilyenkor annak semmilyen szükségletei nem érdekelnek. Nem épp ideális házassági aspektus. Előfordulhat az ellentétes állapot is, túlzott érzelmesség szexuális elviselhetetlenséggel párosulva. A házastársak gyakran csak az ágyban talának egymásra, de más kötődésük nincs, az égvilágon semmilyen. Ösztönök játszmája folyik. Anyagi kérdésekben is viták lehetségesek. Gyakori válóok ilyen aspektus esetén, hogy a két fél közül az egyik túl sokat van távol, túl sok időt töltenek külön, ami az egyik fél nagyon boldogtalanul él meg.

Vénusz-Jupiter szembenállás

A Jupiter-Vénusz szembenállás problémái a túlzott szeretetreméltóságtól a halálos unalomig terjednek. Az ilyen emberek, különösen ha vagyonosak, túlságosan pazarlóan élhetnek, vagy túlságosan élvhajhásszá válhatnak. Partitól partiig, társadalmi üresjáratban telik az élet. Sok felesleges társadalmi piperkőcködés. Sok ilyen aspektusú nő ellenállhatatlannak érzi magát, nagyon hiú tud lenni, sokan gondolják azt, hogy mindennek körülöttük kell forognia, főleg ha előkelő családba születtek. Túlzott érzékenység, és vallási túlzott vallási érzékenység is előfordulhat. Ha segítenek másoknak, akkor utána szeretnek rivaldafénybe kerülni. Túl sok mindent tarthat magától értetődőnek. Házassági problémák előfordulhatnak vallási kérdések miatt is. Általában megkapják azt az érzést, hogy a középpontba kerüljenek, és ha ez megvalósul, akkor általában nem visszafogottak. Túlzott pénzköltés, és az édességek túlzott szeretete is előfordulhat, és a luxus túlzott szeretete.

Vénusz-Szaturnusz szembenállás

Ez az oppozíció sokszor felelős az emocionális frusztrációkért, és az anyagi nehézségekért. A szülött nagy csalódásokat él át a szerelemben, és nincs sok szerecséje az életben. Gyakran érzi magát depressziósnak, mert a Szaturnusz a Vénusz természetes tendeciáit a szépségre, a szerencsére, az örömre semmissé teszi. A tartós nélkülözés, a nehéz kötelességek, amelyeket magára kell vennie, hideg és megkeseredett emberré tehetik. A házasság sok esetben boldogtalan, a partner megközelíthetetlen, boldogtalan és szegény, nyers, parancsoló, vagy sokkal idősebb mint a partner. A házasság talán anyagi okokból köttetett, a szerelem legcsekélyebb jelenléte nélkül. A szülött gyakran nagyon rosszul keres, mert alárendelt állásokban dolgozik, amelyet rosszul fizetnek. A munkaadó fösvény és egoisztikus. Az egyént barátai sokszor félreértik, vagy sokkal idősebben nála. A nyilvánossággal való kapcsolat is nagyon nehéz lehet. A szülött nem túl népszerű, mert túlságosan tartózkodó. A házasságkötés csak tolódik, csak tolódik, késik, vagy egyáltalán meg sem történik. A szülők is kedvezőtlen hatással lehetnek az egyénre. Túl szegények, hidegek, vagy zsarnoki természetűek, vagy nagyon nehéz kötelezettséget hárítanak rá.

Uránusz-Vénusz kapcsolatok:

A Vénusz fényszögei a másokkal való tudatos kapcsolódásunk minőségét mutatja.

A Vénusz erőt próbáló fényszöge nem feltétlenül azt jelenti, hogy nincs bennünk szeretet, vagy nem szeretnek bennünket. Egyszerűen azt jelzi: Hajlamosak vagyunk korlátozni a szeretet érzésünk kinyilvánítását, és elzárjuk magunkat más érzelmeinek befogadásától is.

Uránusz-Vénusz fényszög esetén fő probléma az állhatatlanság, és személytelenség, amely könnyen kimeríti az embert bármilyen kapcsolatban, amelyben múlni kezd az izgalom.

A személytelen, tartózkodó Uránusz, és a személyközpontú érzékeny Vénusz kombinációja nem a legkönnyebben összeegyeztethető kapcsolat. Érzelmi nyughatatlanság kvadrát és oppozíció esetén a legerőteljesebb, amikor is énközpontúságunk, hidegségünk, érzéketlenségünk, valamint kísérletezési jogunkhoz való ragaszkodásunk mások figyelembe vétele nélkül gyakran tönkreteszi a legfontosabb kapcsolatainkat. Ezek az emberek sokszor félnek az intim, személyes szeretetkapcsolattól, mert úgy érzik, hogy az ilyen elkötelezettség korlátozza érzelmi szabadságukat. Érzelmi energiamezőjük változékony és feszültéséggel teli, és ez sértődékeny érzékenységben és bizonytalanságban jelenik meg, bár lehet hogy ez nem azonnal szembetűnő. Rendszerint nem hagyják hogy szeressék őket, és mindenféle érzelmi elkötelezettségtől azonnal elszaladnak.

A sérüléstől való félelem biztosítja a sérülés bekövetkeztét, az elutasítástól való félelem rendkívül gyakori azoknál, akik ilyen fényszöggel születtek.

Ezért ők tudat alatt úgy próbálnak megbirkózni érzéseikkel, hogy szeretteiknek, barátaiknak finoman ezt üzenik. Nincs is rád igazán szükségem.

Így szabadság címén igazán nagy teret engednek másoknak. Ez azonban néha túl nagy távolságot eredményez, amely lassan szakadékká nő két ember között.  És a társ így értelmezheti az üzenetet: Unlak. Nincs rád szükségem. Ezáltal az ilyen emberek kiváltják az elutasítást, vagy arra kényszerítik társukat, hogy máshol keressenek mély, személyes érzelmeket. Az ilyen aspektus néha kifejezetten énközpontú, érzéketlen viselkedésben nyilvánul meg, miközben folyamatosan arról panaszkodnak, hogy senki sem szereti őket. Úgy tűnik, az ilyen aspektussal született embernek az egyik átalakító szándéka, hogy megtanuljunk szabadon (Uránusz) adni (Vénusz), de valamiféle egyensúly és érzékenység megtartásával- az emberi érzésektől való elzárkózás nélkül.”

Vénusz Uránusz oppozíció

 Ez a szembenállás labilis érzelemvilágot jelent. A szülött folyamatosan különös élmények után vágyódik, hajtja a vágy. Gyakori a több házasság, amelyek azonban újra válással végződnek. Szinte periodikusan érkeznek az újabb kalandok, amelyek ameddig tartanak, addig a mindent jelentik neki. Ezek a románcok éppen olyan hirtelen maradnak abba, mint amilyen hirtelen kezdődtek, és ami mögöttük marad az csak a káosz. Mintha a szülött egy emocionális erő foglya lenne, amit sem megérteni, sem uralni nem képes. Ezek az emberek sokszor kidobálják a pénzüket az ablakon, amikor véletlen barátságokba, vagy céltalan élvezetekbe bonyolódnak. Érzelmi ügyekben gyakran különösen önfejűek. Ilyenkor sem a saját lelkiismeretük hangját, sem a jó tanácsadók tanácsait nem követik. Hatalmas vágyak ragadják el, változatos pályákra terelve az életét, amelyeknek azonban sajnos gyakran teljes romlás a vége. Személyes szabadságuk iránti feltétlen vágyuk sokszor lehetetlenné teszi, hogy kölcsönös felelősségvállalást igénylő kapcsolatban tartósan részt vegyenek, legyen az házasság vagy barátáság, vagy üzlet. Ha nagyon szélsőségessé válnak, akkor mások egy idő után lemondanak róluk, és elmagányosodás és elidegenedés lehet a végállomás. Élvezeteek iránti vágya olyan óriási, hogy miközben ezek kielégítését hajszolja, és kapcsolatai is erre épülnek, a vágy elmúltával nem marad neki semmi, csak a boldogtalanság.

Vénusz-Neptun oppozíció

Ez a szembenállás arra utalhat, hogy az érzelmek erős tudatalatti befolyások alatt állnak. Házasság, pénz, társasági élet, és művészeti tevékenység, minden kreatív tevékenység esetén önmaguk legrosszabb ellenségei lehetnek, mert öntudatlan vágyai olyan gondolkodásba sodorják az egyént, ami nem egyezik a valósággal, és a való életben rombolóan hathat.

Ha az egyén nagyon kényelmes, akkor alkohol és drogproblémák is lehetségesek. Ez esetben anyagilag tönkremehet. Káros szenvedélyei alárendelt pozícióba kényszeríthetik, vagy befolyásolhatják örökségét. Titkos szerelmi kapcsolatok botrányba fulladhatnak, mert a Neptun hajlamosít a privát ügyek eltitkolására, amíg a dolgok erőszakosan napfényre nem kerülnek. Legrosszabb esetben szexuális perverziók lépnek fel, vagy másokat kényszerít erre. Homoszexuális tendenciák. Házasság esetén a lassú felbomlás jellemző

Vénusz oppozíció Plútó

 Ennek az oppozíciónak az a veszélye, hogy az egyén intenzív szexxuális és érzelmi viszonyokba bonyolódik, amelyek romlásba vihetik. Az egyén, aki ezzel az oppozícióval születik, bizony sok mindent meg fog tenni azért hogy hihetetlen szexuális étvágyát és szenvedélyességét kielégítse. Ha teljesen elsodorják vágyai, akkor iszonyatosnak nevezhető kapcsolatokba is képes belebonyolódni, amelyekből teljesen hiányzik a szeretet, vagy akár teljes mértékben elnyelheti akár a prostitúció világa is. A házasságot is veszélyezteti ez az oppozícó, mert az egyén túlságosan diktatórikus a kapcsolatban és viszont, vele szemben is diktatórikus lehet a partnere. A szülött hajlamos rá, hogy meg akarja változtatni a partnerét, de önmagát már annál kevésbé. Nehézségek várhatók adózási, biztosítási, pénzügyi, örökségekkel kapcsolatos területen. Az élet általános menete karmikus nehézségektől szenvedhet. A legszélsőségesebb esetben akár a szexuális mágia és a megszállottságok egész sora előfordulhat. Szerelmi öngyilkosság réme is kilátásban lehet szerelmi csalódás miatt.

Chanteraines Park in Villeneuve la Garenne:

MARS OPPOZÍCIÓK

Mars oppozíció Jupiter

Mars Szaturnusz oppozícíó:

Ez a szembenállás bosszantó, zsarnoki természetet kölcsönöz neked. Gyakran érzed magad hátrányosan megkülönböztetve, ezért hősiességedet és fölényességedet valamilyen erőszakos, agresszív cselekedettel akarod demonstrálni, hogy kisebbrendűségi érzésedet kompenzáld. A kísérletet azonban mások meghiúsíthatják. Szakmai ambícióid szerencsétlen külső tényezők, vagy nagy hatalmú emberek meghiúsíthatják. Kapcsolataid a szülőkkel nem a legjobb lehet.

Nem kívánatos és destruktív módon törhetsz a céljaid felé. Akadályokba, ellenállásokba ütközhetsz. Vagy te magad lehetsz hasonló manipulációk áldozata.

Ha közös pénzügyeid vannak valakivel, akkor nagy nehézségek adódhatnak, amiből aztán nagyon feszült viszonyok lesznek az eredményei. Ez az oppozíció olyanra is képes, hogy kimondottan barátságtalan leszel tőle, és semmiképp sem segítesz másoknak. És fordítva is, mások sem akarnak segíteni neked.

Extrém esetekben kriminális tendenciák és kimondottan kegyetlen események kerülhetnek napirendre. És akkor finoman fogalmaztam.

Mars-Uránusz kapcsolat

Energikus, sok változatosságot akar, rendkívűl erős szexuális ösztön, nagyon független természet.

Mars-Uránusz oppozíció

Robbanásszerű erőkitörések, és gyakran bonyolódik veszélyes helyzetekbe. Gyakran rosszkedvű, könnyen felhúzza magát bármin, és elutasítja a napi rutin vagy fegyelem bármilyen formáját. Vagy épp ellenkezőleg: olyan erősen rátör a munkakedv, a tevékenykedhetnék, hogy ha nekikezd, akkor minden erejét megfeszítve dolgozik, és rendszerint túl is erőlteti magát. Az a problémája ennek az oppozíciónak, hogy aki ezzel születik, egyszerűen nem ismeri a mértéket.

Fennáll a lehetősége egy erőszakos halálnak is. Háborús helyzetben ez az aspektus, ha egy tranzit aktivizálja, erőszakos eseményekhez vezethet, amelyeknek előidézője, vagy elszenvedője is lehet a szülött.

Önfejűsége és túlzott szabadságvágya miatt nagyon nehéz bánni ezzel az emberrel. Erős akarata ellen semmilyen tanító szándék hatástalan. Fiatal ember ezzel az aspektussal nagyon bátor, született forradalmár, különösen ha más horoszkóp faktorok is ráerősítenek erre.

Az ezzel az oppozícióval született emberek többsége törekvéseik miatt gyakran kerülnek labilis és nehéz helyzetekbe, és nem kellőképp megfontolt vállalkozásai miatt a barátaiból gyakran lesz ellenség. Nagyon nehéz bánni velük, mert minden helyzetben a saját fejük után mennek. Az életükben gyakran történnek hirtelen, váratlan, drasztikus változások. Gyakran törekszenek arra, hogy alapvető dolgokat változtassanak meg, de nincsenek ehhez szilárd céljaik, és a szilárd célok hiányában szilárd terveik sincsenek. Ez a kiszámíthatalan viselkedés mindenkit képes kétségbe ejteni, és kételkedésbe hajszolni. A szülött gyakran keveri össze az ösztöneit az akaratával. Óvatosnak kell lenni a gépekkel és az árammal, mindkettő veszélyt jelenthet rá.

Mars-Neptun oppozíció

Ez az oppozíció egy szubtilis, és nehezem megfogható ösztöntermészetet jelöl. A Mars jellegű agresszivitás és erőszak túlnyomórészt tudattalan motiváció formájában működik. Ennek az oppozíciónak a veszélye elsősorban emocionális karakterű. A Marsból és a Neptunból kiinduló öntudatlan ösztönök és cselekvések nem állnak az értelmes gondolkodás kontrollja alatt. Az életkörülmények emiatt sokszor közel állhatnak a káoszhoz. Alkalmanként eltussolhatod a szándékaidat, extrém esetben szándékos csalás, álnokság is előfordulhat. De ez sokkal inkább nem szándékos, mert a Neptun a tudattalant, a tizenkettedik házat, az önmegsemmisítés házát uralja.

Az is előfordulhat, hogy abnormális és egészségtelen szexuális vágyakozások és kapcsolatok mérgezik meg az otthoni légkört, és teszik tönkre a szakmai karriert.

Gyakori eset, hogy az ilyen aspektussal születetett ember szokatlan emocionális kielégülést keres, ami nem nagyon hozható összefüggésbe a gyakorlati élet szükségszerűségével. Óvakodnod kell az alkoholtól és a drogtól, mert ha ezeket rendszeresen használod, alacsony asztrális erőkkel kerülhetsz kapcsolatba.

Amikor kedves és kellemes emberek horoszkópjában fordul elő ez az aspektus, akkor ez az oppozíció a neurózisok legkülönfélébb fajtáit hívja elő, amelyek elsősorban elnyomott vágyakon alapulnak.

Pszichoszomatikus, vagy más titokzatos és nehezen diagnosztizálható lelki és testi megbetegedések léphetnek fel. Jelölhet egy nagyon titokzatos és sajátságos halált is, mert karakterisztikája a nyolcadik, a negyedik és a tizenkettedik házat egyesíti.

Rossz esetben az is előfordulhat, hogy rossz értelemben vallásos vagy spirituális beállítottságú. Nem reális víziók, és vallásos érzelgősség előfordulhat. Az ömlengés gyökere a tudattalanban található, ösztönszerű, és valamilyen módon különleges.

Különböző más veszélyek is fenyegethetnek: Hazug, őszintétlen emberekkel való kapcsolat, akik kihasználják a jóakaratodat.

A Neptun az állatöv Achilles sarka. Mint más kedvezőtlen Neptun aspektusnál, az ember rendszerint okosan jár el, kivéve azokat a területeket, amelyeket a Neptun érint. Ez abból ered, hogy a Neptun jelentős mértékben a tudattalan befolyása alatt áll. A kedvezőtlen Mars-Neptun aspektusok különösen veszélyesek, mert a Mars azt a tendenciát kölcsönzi neki, hogy cselekszel, mielőtt gondolkodnál.

Mars-Plútó oppozíció

Nagy általánosságban, a Mars által megtestesített vágyakozások és cselekedetek valamint a Plútó fémjelezte akarat közötti konfliktusról van szó. Mars, Uránusz, Plútó azok a planéták, amelyek a legtöbbször van teendőjük a cselekvéseinkkel, és a legalapvetőbb változásainkkal. A cselekvések, amelyek a Marsból indulnak ki, többnyire személyes vágyaikból erednek, mialatt az Uránusz és Plútó bizonyos tettei kozmikus erők eredményei, evolúciós tendenciákat, és az öntudat magasabb fokának szellemi akaratát képviselik. Magasan fejlett embereknél ez az oppozíció egyfajta vizsgát mutat, hogy hol állnak fejlődésükben. Hogy a személyes faktor (Mars) vagy szellem akarata (Plútó) a magasabb faktor. A kísértés, ami ezzel együtt jár, az az, hogy kollektív erőkkel (Plútó) személyes céljaink (Mars) visszaélünk-e? A legextrémebb esetben egészen ördögi és brutális személyiséggé is válhatsz. Meg kell tanulni, hogy erőidet helyesen alkalmazd, mert cselekedeteidnek mind saját magad számára, mind mások számára messzemenő következményei vannak. Ha háborús időszak lenne, akkor minden bizonnyal a front kellős közepén találnád magad, állandó halálveszélyben. Minden más erőszakos eseménnyel is összefüggésbe kerülhetsz. Bűncselekmények, tüntetések, természeti katasztrófák, stb Bűncselekmények esetén vagy te vagy az elkövető, vagy te vagy az áldozat. Erős belső tendencia lehet az is, hogy uralkodj mások felett, rájuk kényszerítsd az akaratod. Összezördülések, konfliktusok, összecsapások, balhék. A legrosszabb esetben szándékos erőszakos bűncselekmények. A legrosszabb dolgok is előfordulhatnak….a legrosszabbak…JUPITER OPPOZÍCIÓK

Jupiter Szaturnusz oppozíció

Ez a szembenállás elég sok problémát okoz a házasságban, otthoni ügyekben, barátságokban, vallási és közösségi ügyekben.Ezek az emberek rendszerint kénytelenek súlyos kötelezettségeket hordozni, és tekintélyük a közösségben többnyire attól függ, mennyire hatásosan képesek ezekkel a súlyos kötelezettségekkel megbirkózni. Sokszor kénytelenek olyan feladatokat magukra vállalni, amelyekhez egyszerűen nincsenek felnőve. Rossz tervezés és rossz időbeosztás következtében anyagi és szakmai nehézségek léphetnek fel. Fantáziájuk sem túl gazdag, hacsak a horoszkóp többi része nem kölcsönöz nekik egy kicsit. Nem rugalmasak, nagyon konzervatívak, és gyakran unalmas stagnálásba kerül az életük. Ambícióik gyakran csak nagyon nehezen teljesülnek, azért mert vagy hiányoznak a megfelelő alkalmak, vagy szerencsétlenek, vagy egyszerűen képtelenek cselekedni amikor szükséges.
Munkájukban gyakran boldogtalanok, és sokszor csak a kötelesség vagy szükség mozgatja őket. Néha kénytelenek alkalmazkodni valamilyen nagy szervezet szigorú rutinjához, amelyben alárendelt munkát végeznek. Itt sikert elérni csak úgy tud, ha személyes ideáljait feláldozza ennek a szervezetnek a személytelen követelményeinek. Más esetben teljesen magukra vannak utalva, és arra vannak kényszerítve, hogy olyan közösségbe kérje felvételét, ami sokkal pénzzel és befolyással rendelkezik mint ő maga.Ezért többnyire csak az a választása marad, hogy az alkalmazkodás vagy az egyéni fáradozás között válasszon.
Az egyén olykor megveti a lábát valamilyen társadalmi normában, és annak szűk látókörű képviselője lesz. Előfordulhat hogy vallási nézeteiben merev, túlságosan a hagyományokhoz kötődő, és alkalmanként nagyzoló lesz. 
Ha tanul, akkor magasabb képzése megszerzésénél gyakran szembesülhet  komoly nehézségekkel, vagy ellentmondásba kerülhet az intézménnyel, ahol tanul. Sok esetben olyan a sorsa, ami tele van nélkülözésekkel és komoly harcokat kell vállania még ahhoz is, hogy csak szerény eredményeket elérjen. Hajlamos a depresszióra, és híjával lehet az optimizmusnak. Szülei zsarnoki és intoleráns módon viselkedhetnek vele szemben. 
Ennél a szembenállásnál fennáll a veszély, hogy jogi vitákba, perekbe keveredik. Külföldi utazásai során is nehézségek léphetnek fel.

 

Jupiter Neptunusz oppozíció

Jupiter-Plútó oppozíció

Ez az aspektus néha a hittérítő aspektusa, vagy olyan emberé, aki szereti a saját elképzeléseit, gondolatait másokra kényszeríteni. Szellemi kötelességének érzi mások megváltoztatását. Mivel az emberek többségét nem érdekli a dogma, a konfliktusok elkerülhetetlennek látszanak. Erős hatalomvágya és pénzsóvársága miatt néha becstelen eszközökhöz nyúl. Becsvágya anyagi vagy szellemi síkon manifesztálódik. A tekintély és jelentőség irénti vágya néha útjában áll annak, hogy embertársaival harmonikus kapcsolatbe kerüljön. Szerénytelensége és önimádata miatt nem túl népszerű. Ha túl messzire megy ezen a területen, akkor annak nagyon rossz vége lehet.

SZATURNUSZ OPPOZÍCIÓK

Szaturnusz Uránusz oppozíció
Az ezen aspektussal született egyének hajlamosak az inkonzekvens viselkedésre, és diktatórikus hajlamaik lehetnek. Sok esetben filozófiát hirdetnek a felszínen, míg a mélyben nagyon is türelmetlenek. Szabadságot igényelnek maguknak, de másoknak nem szívesen adják meg azt. 
Ha főnökké válnak, a beosztottai hamar fellázadnak ellene, és elszabadulnak az indulatok, előretör a harag.
Ha beosztott, akkor a főnökei hangulatának lesz kiszolgáltatva.
Hiányzik az életből a stabilitás és a biztonság, mert a körülmények egyszer csak úgy alakulnak, hogy a szülöttnek elvész a hatalma az események felett, és sors mindent elrabol ami stabilitást adhatna, és biztonságot nyújthatna.
A szerénység sokszor hiányzik. Nem áll készen az egyén, hogy képes legyen szembenézni inkonzekvens és értelmetlen cselekvéseinek következményeivel.
Bár rendelkezik a képességgel, hogy keményen dolgozzon, sok esetben éppen a szükséges józanságnak, egyszerű értelemnek van híjával, és nem képes normálisan tervezni. A türelem és a képesség arra, hogy fegyelmezetten dolgozzon, kitartóan törjön célja felé, szintén sok esetben hiányzik. 
Hangulatember, és izgága.
 
Szaturnusz Neptunusz oppozíció
 
Akik ezzel a szembenállással születnek azok gyakran bizalmatlan, mogorva, beteg emberek. Alaptalan félelmektől szenvednek, amelyek a tudattalanjukból erednek, és elmúlt emlékekből származnak, ami befolyásolja a másokkal szembei viselkedésüket. Ez a félelmekkel teli visszahúzódásuk más emberekben is bizalmatlanságot kelthet. 
Azon kell fáradozniuk, hogy merészen és nyitottan lépjenek fel a környezetükkel szemben, mert a nyíltan kibeszélt konfliktusok könnyebben oldódnak meg. Extrém esetekben sunyi módon és alattomosan cselekedhet, vagy vele szemben lépnek fel így. Olykor alattomos eszközöket vethet be, hogy eleget tegyen becsvágyának, vagy mások lépnek fel vele szemben így, ami nagyon árthat a jó hírének. Rossz esetben ezekből a körülményekből nyilvános botrány keletkezhet. 
Ez az aspektus gyakran üldözési mániával és mártír komplexussal járhat együtt, ahol az sem kizárt, hogy az egyén intézetbe vagy kórházba kerül. Pszichológiai nehézségei többnyire olyan mélyen gyökereznek, hogy nagyon nehezen diagnosztizálhatóak és gyógyíthatóak.
 
Szaturnusz-Plútó oppozíció
Komoly karmikus nehézségek. Elnyomás, vagy elnyomatás. Kegyetlenség elkövetője vagy áldozata. Belekeveredés tömegsorsba, amelyek meghiúsítanak minden ambíciót. és veszélyeztetik a biztonságot. 
A Szaturnusz ez esetben a szerencsétlenség elhozója. Nyomornegyedben felnőtt, vagy erősen hátrányos helyzetű emberek horoszkópjában fordul elő, vagy olyan emberekében, akiket brutálisan bántalmaztak, háborúba behívták őket, vagy valamilyen jogtalanság, igazságtalanság elszenvedői.
Különleges halált is jelenthet.
A kifejező és alkotóképesség erős korlátozás alá esik.
A regenerálódás különösen nagy erőfeszítést és kemény munkát igényel.
 
URÁNUSZ OPPOZÍCIÓK
 
Uránusz Neptunusz oppozíció
 
Uránusz oppozíció Plútó
 
NEPTUNUSZ OPPOZÍCIÓK
 
Neptunusz oppozíció Plútó
 
Neptun oppozíció ascendens, konjukció descendens

A Neptunusznak ez a pozíciója arra utal, hogy nagyon erősen befolyásolnak az ismerőseid, a barátaid, az emberek a környezetedben. Az embereket túlságosan idealisztikusan szemléled, és nagyon fáj neked, amikor csalódást okoznak. Amikor segíteni akarsz másoknak, jól teszed, ha véded magad. Csak akkor segíts, ha egészen biztos vagy benne, hogy valakinek szüksége van a segítségedre. Amikor egyedül vagy, tehetetlennek érzed magad, ilyenkor szeretsz valamilyen kötelezettséget magadra vállalni, amivel segítesz másoknak. Mivel élénk a fantáziád, és kreatívan tudod kifejezni magad, a tehetségedet az írásban, a zenében, vagy valamilyen más művészetben kellene kamatoztatnod. A megélhetéshez szükséges lehetőségek mások által fognak elérkezni hozzád. Mivel úgy érzed, hogy nem érdemled meg, hogy boldog és elégedett lehess, ezért túlságosan kihangsúlyozod a negatív tulajdonságaidat. De jobban szeretnek, mint ahogyan azt te érzékeled, és barátaid valóban aggódnak a jólétedért. Kérj tőlük tanácsot, mielőtt valami mellett elköteleznéd magad, hogy ne bánd meg később.

A Neptun ascendenssel szembeni oppozíciója nagy veszélyeket is rejt. Mivel a Neptunusz, az imagináció planétája, a képzeleté, a varázslaté, a zeneiségé, ezért nagyon erős a hajlam arra, hogy a külső életet sokkal szebb színben lássuk, mint amilyen az valójában. És ilyenkor becsapjuk önmagunkat, és ezzel másokat is.

Becsapni is könnyebb az ilyen embert, mert hiszékeny. Nagyon vigyázni kell tehát az önbecsapással, és a partnerek (szerelmi, üzleti, minden egyéb) idealizálásával is. Az élet sajnos többnyire nem olyan varázslatos, amilyennek a Neptunusz látni, láttatni szeretné az emberrel.

Mindenesetre benne van a pakliban hatalmas nagy és valóban ideális, vagy azt közelítő szerelmi viszonyok, nagy barátságok megélése. Ha nem maradnak tartósak ezek a kapcsolatok, a Neptunusz nehezen józanodik ki.

Nagyon erős az igény, hogy az ember saját személyét valaminő varázslat, misztikum fonja körül.

Szerencsés az, aki ilyen aspektussal művésszé képes válni, mert akkor intenzíven megélheti a varázslatot, lehet varázsló, aki elbűvöli környezetét akár saját személyiségével, akár a művészetével.

A mágikus hatás iránti igény óriási a lélekben, ami a mindenható hétköznapok között sok csalódást lesz majd kénytelen átélni, mert a szürke hétköznapiság mindig riasztja.

A Neptunusz szembenállása olyan kihívást intéz az ember felé azzal hogy szembenáll az ascendenssel, hogy kikerülni nem nagyon lehet. A varázslat, a szellemi világ, a zene, az imagináció helyet követel az életben, és ha nem sikerül kisebb vagy nagyobb mértékben az élet részévé tenni, akkor sok probléma fellépése várható. Az egyént szinte minden esetben beburkolja valamilyen érzékeny, neptuni atmoszféra. Erős vágy is felléphet a víz közelében folytatott életre. Halak típusú férj vagy feleség.

 

 

Asztali nézet